Utrikes

Massavhopp från investeringskonferens i Saudiarabien

SVT (utrikes) - 33 minuter sedan
Jamal Khashoggis försvinnande kan få följder för Saudiarabiens ekonomi. Flera högprofilerade företag och talare har hoppat av en investeringskonferens i landet på grund av oklarheterna kring den saudiske journalistens öde. Senast i raden är Frankrikes finansminister.

"Det handlar om att förlänga övergångsperioden efter utträdet"

SVT (utrikes) - 1 timme sedan
Det är stopp i förhandlingarna mellan Storbritannien och EU om brexit och Storbritanniens premiärminister Theresa May föreslår att brexitsamtalen förlängs ett år.

Khashoggi varnade världen i sista krönikan: De tystar medierna m

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Dagen efter att Jamal Khashoggi försvann i Istanbul skickade hans översättare en sista krönika till Washington Post. Det är, enligt vad som hittills är känt, den sista text journalisten skrev. Den handlar om hur yttrandefriheten har blivit sämre i arabvärlden - medan världen tittar bort. "Som ett resultat av det har arabiska regeringar fått fria tyglar att fortsätta tysta medier i en allt ökande takt", skriver han.

Planer på avgörande brexittoppmöte i november slopas

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Storbritanniens premiärminister Theresa May bjöd inte på något nytt när hon mötte övriga EU-ledare om brexit. Därmed blir det inget avgörande EU-toppmöte om brexit i november - om inte chefsförhandlaren når betydande framsteg i förhandlingarna, skriver TT.

EU:s brexitförhandlare: "Vi behöver mycket mer tid"

SVT (utrikes) - 13 timmar sedan
Varken genombrott eller sammanbrott är att vänta när EU:s stats- och regeringschefer träffas i Bryssel för att diskutera brexit. - Vi är inte där än, säger chefsförhandlaren Michel Barnier och manar till lugn, tålamod - och mer tid.

Brexit skapar oro i hamnstaden Holyhead - men även nya möjlighet

SVT (utrikes) - 13 timmar sedan
Hundratals lastbilar med varor passerar smidigt varje dag den lilla hamnstaden Holyhead i Wales. Färjetrafiken flyter friktionsfritt utan köer och tullar över till Dublin på Irland. Den snabba förbindelsen mellan den europeiska kontinenten och Irland hotas nu av brexit. Men det brittiska uttträdet ur EU kan också öppna nya möjligheter för Holyhead.