Utrikes

Utredning av kryssningsfartyget inleds

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
En utredning av det kryssningsfartyg som råkade i sjönöd vid Norges kust i helgen inleds i dag. Polisen ska ta ställning till om motorhaveriet ska utredas som ett brottsmål.

SVT:s korrespondent: "Många i Thailand hade trott och hoppats på

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Under måndagen kommer de preliminära siffrorna från Thailands första val sedan militärkuppen 2014 att presenteras. Och allt pekar på att militärjuntans stödparti Palang Pracharat kommer fortsätta sitta vid makten. - Det har gått mycket bättre för partiet än vad opinionsmätningarna förutspådde och det är något som väckt uppseende och en del kritik från folk som inte riktigt tror på att valet gått korrekt till, säger SVT:s Asienkorrespondent, Ulrika Bergsten, i Morgonstudion.

SVT:s Carina Bergfeldt: "Stor seger för president Trump"

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Åklagaren Robert Muellers utredning visar att det inte finns några bevis för att Donald Trumps kampanj konspirerat med Ryssland under USA-valet 2016. Sammanfattningen som släppts till kongressen varken friar eller fäller Trump. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt analyserar Mueller-rapporten direkt från USA.

Muellerutredningen: Inte fastställt Donald Trumps stab konspirer

SVT (utrikes) - 14 timmar sedan
Det går inte att fastställa att president Trumps stab konspirerat med Ryssland i samband med det amerikanska presidentvalet 2016 - me det går heller inte att fria honom från anklagelserna. Det visar den så kallade Mueller-utredningen.

Fartygsexpert: Det borde inte kunna hända

SVT (utrikes) - 15 timmar sedan
Alla fyra motorerna på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust slogs ut. Det ska inte kunna hända. - Det är väldigt svårt att förstå, säger Tomas Åström, kris- och beredskapsansvarig på Transportstyrelsen.

Mueller-rapporten klar - nu ska kongressen läsa

SVT (utrikes) - 17 timmar sedan
Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller.