Utrikes

Wallström: Ryska bombningar mot oppositionen i Syrien måste slut

SVT (utrikes) - 2 år sedan
"Ryssland måste sluta bomba oppositionen". Det säger utrikesminister Margot Wallström till SVT Nyheter. Ryskt stridsflyg har nu flugit 6.000 uppdrag i Syrien sen starten sista september. Målet uppges vara terrorgruppen IS, men en stor del av flygattackerna har också drabbat den syriska oppositionen och nära 1.400 civila har dödats, enligt det Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.

Belgiska kärnkraftverk oroar

SVT (utrikes) - 2 år sedan
Belgiens beslut om att åter starta två 40 år gamla kärnkraftverk rör upp oro i norra Europa. Tyskland har tillkännagett att man vill skicka inspektörer till kärnkraftverken.

Svensk räddningsinsats förlängs

SVT (utrikes) - 2 år sedan
Den svenska närvaron på Medelhavet utökas från och med april. Kustbevakningens pågående insats i Grekland förlängs till den 30 september och utökas samtidigt.

72-åring avrättad i USA

SVT (utrikes) - 2 år sedan
Tidigt i dag avrättades en 72-årig man i Georgia, USA. Han var dömd för ett mord i en närbutik i en förort till Atlanta under ett rån 1979. Mannen var den äldsta av de dödsdömda fångarna i staten Georgia och avrättades genom en dödlig injektion.

EU-parlamentet diskuterar Storbritannien

SVT (utrikes) - 2 år sedan
Sedan EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk i går lagt fram sitt förhandlingsbud inför väntande toppmöte i Bryssel den 18-19 februari är det nu dags för EU-parlamentarikerna i Strasbourg att tycka till.

En tredjedel av båtflyktingarna är barn

SVT (utrikes) - 2 år sedan
Mer än en tredjedel av flyktingarna som i januari försökte ta sig över havet från Turkiet till Grekland är barn, enligt FN. Av dem som tar sig vidare från Grekland är nu en majoritet kvinnor och barn.