Utrikes

30 000 fortfarande hemlösa - ett år efter katastrofen

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
Ett år har gått sedan en kraftig jordbävning och påföljande tsunami tog över 4 000 liv på ön Sulawesi i Indonesien. SVT Nyheter har återvänt till den drabbade staden Palu och bland annat träffat några av de 30 000 människor som alltjämt bor i läger i väntan på ett nytt hem. Många av dem drömmer om att kunna flytta tillbaka och bygga ett nytt hem där de bodde innan jordbävningen - men det kan visa sig bli omöjligt.

Sex utanför äktenskapet kan förbjudas i Indonesien

SVT (utrikes) - 5 timmar sedan
Indonesiens nya strafflagstiftning har antagits i landets representanthus. Den innebär att sex utanför äktenskapet kan straffas med fängelse vilket gör samkönade förhållanden brottsliga. Nu har president Joko Widodo fördröjt den slutgiltiga omröstningen i parlamentet för att se över delar av förslaget.

RFSL: "Extremt allvarligt"

SVT (utrikes) - 5 timmar sedan
Indonesiens nya lagstiftning kan komma att drabba minoriteter hårt, inte minst olika HBTQ-grupper. - Det är extremt allvarligt, säger Katarina Stenkvist, sakkunnig på RFSL.

Under radarn: Agentmordet i Berlin

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Den 23 augusti 2019 avrättas en man på öppen gata i Berlin. Fallet riskerar att utlösa en kris. Se SVT:s webbunika minidokumentär Under radarn om torpedmordet i Berlin.

Så stark är Irans militära stridsförmåga

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Iran kan orsaka stor förstörelse med sin robotarsenal. Men Iran skulle ha problem med att försvara sig om USA eller Saudiarabien attackerar vissa mål eftersom Irans luftförsvar har stora begränsningar. Det säger militärexperten Pieter Wezeman på fredsforskningsinstitutet Sipri.

Carina Bergfeldt om jublet och Greta Thunbergs selfiekritik mot

SVT (utrikes) - 13 timmar sedan
Greta Thunberg rev ner stora applåder under sitt tal i New York berättar utrikeskorrespondent Carina Bergfeldt. Bland annat riktade Greta en känga mot de styrande politiker som hellre vill ta en selfie tillsammans med henne än att förändra klimatpolitiken.