Ekonomi

Ny teknik snackar upp värmen i ugnen: "Jätteskifte"

SvD Näringsliv - 12 minuter sedan
En ugn som styrs med prat, it-jättar och små startup-bolag. Framtidens kök håller på att göras om rejält. Det förändrar också jobbet för stora traditionella företag som Electrolux.

Gula västarna i ny protest i Paris - över 100 gripna

DI - 42 minuter sedan
Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester - för 23:e veckan i ordningen.

Så fixar du din egen solenergi - utan att vänta på bidrag

DI - 1 timme sedan
Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.  Med rätt förutsättningar betalar sig investeringen på tio år.

Efter utpressningshotet: "Fullblodsgalningar har svårt att sy ih

DI - 2 timmar sedan
För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot.

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär f

DI - 2 timmar sedan
Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter.

Miljöpartiets ledning vill utreda namnbyte

DI - 3 timmar sedan
Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio.