Ekonomi

Okände svensken större än Zara Larsson

SvD Näringsliv - 46 minuter sedan
Hennes musik fyller gigantiska arenor när Sydkoreas största popgrupper uppträder. Låtskrivaren Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker låtar har tio gånger större spridning än musikstjärnan Zara Larssons topphit på Youtube. - Att musiken är det universella språket får man verkligen bevis på, säger hon.

Sydkoreansk jättesuccé värd miljarder

SvD Näringsliv - 46 minuter sedan
K-pop - koreansk pop - har tagit världen med storm. Sydkoreas produktion av lättsamma popband har vuxit till en storindustri värd nära fem miljarder dollar och blivit en exportraket. SvD Näringsliv har besökt ett av skivbolagens "pop-tempel" i Seoul dit fans lockas för att köpa prylar med sitt favoritband.

Svenska poplåtar erövrar Asien: "Enorm marknad"

SvD Näringsliv - 46 minuter sedan
Glöm USA och England som föregångsland - popmusiken som erövrat Asien är inspirerad av den koreanska K-popen. Och flera av de stora hitsen är skrivna av svenskar. - Det är en enorm marknad, säger Pelle Lidell, chef för EKKO Music Rights Europe.

Carl Icahn har gått in i Newell Brands

DI - 9 timmar sedan
Ägaraktivisten Carl Icahn har skaffat sig en ägarandel på 6,9 procent i detaljhandelskedjan Newell Brands, enligt en inlaga till myndigheten SEC som Bloomberg News tagit del av.

EU sätter press på tech-jättarna: "De kommer att lyssna"

DI - 10 timmar sedan
EU måste satsa mer pengar på att förebygga cyberbrott och ta i med hårdhandskarna om techjättarna inte tar större ansvar i kampen mot terrorpropaganda och hat på nätet. Det konstaterade Julian King, EU:s kommissionär med ansvar för säkerhetsfrågor, under en pressträff i Stockholm på fredagen.

Stigande oljepris lyfte amerikansk energisektor

DI - 10 timmar sedan
New York-börserna avslutade veckan med försiktigt stigande index. Den politiska osäkerheten, med personalturbulens i Vita Huset, kunde inte rå på den positiva börsen.