Ekonomi

Nyproduktion tar över bostadsmarknaden

SvD Näringsliv - 33 minuter sedan
De begagnade bostäderna får stå tillbaka för nyproduktionen. Nu utgör nyproducerade bostäder nästan hälften eller mer av utbudet på bostadsrättsmarknaden, visar siffror från Hemnet och Booli.

Hon har flyttat 15 gånger på sju år - blev sjukskriven

SvD Näringsliv - 33 minuter sedan
Nyproduktionen dominerar bostadsrätternas utbud och för många är det ett alternativ till storstädernas långa kötider. Men majoriteten av de unga stängs ändå ute från marknaden. 25-åriga Amanda Owen har tvingats flytta 15 gånger på sju år.

Försenad säljstart kostar Immunovia miljoner

DI - 42 minuter sedan
Medicinteknikbolaget Immunovia avslutade på torsdagen en retrospektiv studie som utförts som en del av beredningen för att certifiera och ackreditera företagets kommersiella version av testet IMMray PanCan-d för tidig upptäckt av cancer i bukspottkörteln. 

Nordenbörser: Varmt väder lyfte Carlsberg

DI - 44 minuter sedan
De nordiska börserna utvecklades positivt på torsdagen. Något mer positiva tongångar mellan USA och Kina bidrog till ökad riskaptit. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,9 procent, till nivån 935. I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 1,0 procent, till 1.140.

Expert: Oväntade miljardhjälpen räddar inte liran

DI - 1 timme sedan
Överraskande miljardhjälp från oljerika Qatar har hjälpt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att vända valutans fall. Men på sikt väntas den turkiska liran fortsätta försvagas.

Anders Borg om Turkiet: Det kommer att bli värre

DI - 1 timme sedan
Förre finansministern Anders Borg är pessimistisk om situationen i Turkiet "En mycket besvärlig kris", säger han.